Friday, 20 July 2012

Salam Ramadhan

Assalamualaikum.....



teringat time kecil2 dulu, excited sangat bila bulan puasa.....nak tau kenape?....dulu2 sy berpuasa ada gaji tau....sebab mak dan bapak sy janji...kalau sehari puasa upahnya seringgit....kalau setengah hari, so dapat la lima posen....tu sy la tu....asyik2 request puasa half day jer....kalau full satu bulan dapat RM30, sebijik hamper dan baju raya... dapat la show off situ sini....


slalu bapak pesan kalau tak puasa, tak dapat raye pastu kalau tak puasa jugak nanti Allah hukum kita suruh kita makan sisa makanan org yang berpuasa...eeee...geli......hahhaha......dah la slalu putih mata jerr tengok abang sy dapat hadiah banyak2 sebab puasa full...sy pun nekad jugak pasni nak puasa full...dengan harapan dapat bju raye banyak2 dan dapat duit pastu nak beli bunga api...menyesal pulak time kecik2 ada puasa yang tak full....sekarang mane nak dapat puasa full....you know i know...hahhaha


itu cerita dulu2.....pengalaman yang mengajar sy.....sekarang tak sabar nak berpuasa....dah habis ramadhan rasa pilu la pulak....sebab bulan ramadhan adalah bulan yang dijanjikan pahala dengan ganjara yang berlipat kali ganda....tak ke special tu?


kepada umat Islam di seluruh dunia...selamat menyambut bulan ramadhan dan selamat menjalankan ibadah puasa dan sebagainya....jum upgrade pahala!






xoxo




4 comments:

  1. Selamat berpuasa aishah . ^_^

    ReplyDelete
  2. salam ramadhan... selamat berpuasa ^^

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa jugak yer...:)

    ReplyDelete
  4. selamat berpuasa.. nice background.

    English design, my faveret..

    ReplyDelete